Externí monitory Verbatim

Externí monitory Verbatim

Chcete si rozšířit obrazovku vašeho mobilního telefonu, tabletu, nebo notebooku, herní konzole, ale třeba také digitální zrcadlovky? K tomu můžete využít některý z externích monitorů Verbatim. V portfoliu společnosti je několik modelů o velikosti 14″ až 17,3″. My jsme v redakci vyzkoušeli přenosný monitor o velikosti 15,6″. Pojďme si připomenout podrobnosti.

Vyzkoušeli jsme záměrně monitor s možností dotykové vrstvy na displeji, jelikož toto rozšíření nám dává velký smysl. Vyzkoušeli jsme v podstatě všechny platformy jako třeba Apple MacBook, Lenovo Yoga notebook, mobilní telefony Samsung a Apple iPhone a také digitální fotoaparát Canon. Zde to byl trochu oříšek, protože jsme museli sehnat kabel micro HDMI, což je kabel, který nekoupíte na každém rohu.

Nicméně všechna připojení, která jsme testovali v AVERIA TECH LABu proběhla velmi jednoduše způsobem plug and play.

U rozšíření plochy na mobilním telefonu Samsung nás překvapilo, že když jsme spustili aplikaci Netflix a přehrávali film na externím monitoru, tak bylo zároveň možné využívat mobilní telefon k dalším úkonům a práci na displeji telefonu.

Pro rychlý přehled uvádím, že všechny modely disponují rozlišením Full HD 1920 x 1080 a 16,7 miliony barev, což zajišťuje přenos příjemně čistého obrazu i videí. Dotykové monitory podporují kapacitní 10bodové více dotykové ovládání s technologií G+FF, která umožňuje snadné a přesné dotykové ovládání.

Uživatelé mohou jednoduše připojit monitor ke svému zařízení pouze pomocí kabelu USB-C, který také umožňuje plug and play nastavení kompatibilních zařízení, nebo v některých případech, jako třeba u té zrcadlovky, použijete kabel HDMI. A díky nízké spotřebě monitoru není potřeba ve všech případech externí napájení monitoru. V případě použití u připojení k mobilnímu telefonu dojde k mírnému snížení jasu monitoru, ale není to nic zásadního a je to i logické.

Kromě pokročilé technologie dotykové obrazovky, jsou monitory vybaveny panelem IPS, který poskytuje plný pozorovací úhel 178° a poměr obrazovky 16:9. Pevné a odolné hliníkové pouzdro zajišťuje monitorům dlouhou životnost a odolá každodennímu používání beze strachu z větších kritických situací.

Recenze Externí monitor Verbatim box

Monitory jsou také vybaveny technologií HDR, která zlepšuje kvalitu obrazu a poskytuje uživatelům fantastický zážitek ze sledování.

Možnosti využití monitorů jsou velmi univerzální a nabízejí skvělou kompatibilitu pro práci, cestování a hraní her. Uživatelé mohou připojit přenosný monitor ke svému notebooku, Macu, tabletu, telefonu, fotoaparátu nebo konzoli pomocí USB-C nebo HDMI, což z něj činí ideální řešení pro ty, kteří potřebují pracovat na cestách.

VerbatimMonitory jsou ultratenké a lehké, takže se snadno přenášejí a přepravují. Dodávají se také s integrovaným reproduktorem a audio jackem pro připojení sluchátek nebo reproduktorů.

Monitor PMT – 15 jsme dostali v pevné designové krabici, kde součástí příslušenství byly tři kabely, včetně jednoho kabelu USB-C na USB-C, jednoho kabelu USB-A na USB-C a jednoho kabelu HDMI na HDMI. Kromě toho je také součástí dodávky napájecí adaptér se zástrčkou pro EU a Spojené království, pro volitelné přídavné napájení monitoru. Nicméně, v místech, kde jej nemůžete připojit k elektrické síti, ho můžete napájet třeba skrze power banku.

Dalším příjemným detailem, který je součástí balení, je černé neoprenové pouzdro, které zajistí ochranu monitorů před poškrábáním a poškozením v průběhu vašich cest mimo klidné a bezpečné vody vaší kanceláře nebo domácnosti.

Za redakci AVERIA TECH LABu jsme udělili monitoru 4,5 hvězdy z 5ti možných.

Petr Smolník

Související příspěvky

Leave a Comment